Oud-leden aan het woord

OLAHW-april 2023

Waarde leden en reünisten der N.S.V. Nota Bene,

 

Met veel plezier geef ik gehoor aan het verzoek van het bestuur om wat mooie herinneringen aan mijn tijd in Nijmegen op te halen. Iets wat ik overigens nog geregeld doe. Onder het genot van veel kaas en wijn in Grimentz, een veel-te-veel gangen lunch in ons kikkerlandje of met een grote spartelverse vis aan de Portugese kust. In Nijmegen werden mooie vriendschappen gesmeed, die – ruim 15 jaar later – nog steeds in ere zijn. Vriendschappen met een gedeelde historie in Nijmegen, gekenmerkt door veel studentikoze grappen, intensief horecabezoek, mooie tripjes en dito studieschulden. Een lijn die – inmiddels zonder studieschulden – keurig is voortgezet.

 

Ongeveer 15 jaar geleden – na vier jaar Nederlands recht aan de (toen nog) Katholieke Universiteit Brabant (of eigenlijk Tilburg ;) ) – verruilde ik mijn eerste Alma Mater voor het Nijmeegse. Hoewel Tilburg in de volksmond ‘de schoonste stad van ’t laand’ wordt genoemd (vermoedelijk door mensen die stekenblind zijn of nog nooit in Tilburg zijn geweest), werd al snel duidelijk dat Nijmegen in vele opzichten meer te bieden had. Lid worden bij Nota Bene was daarbij uiteraard geen keuze, maar een gegeven. En nu Nijmegen bol staat van de verenigingen, verbaasde het niet dat veel leden van Nota Bene ook elders lid waren. De onbegrensde middelen en studentikoze insteek van de leden vormden de sleutel tot een aantal mooie jaren, waarin onze vereniging niet alleen in naam, maar ook in doen en laten meer en meer het karakter kreeg van een studentenvereniging.

 

Ik stapte in aan het begin van een reeks gouden jaren van Nota Bene. Notariële studenten waren in trek bij – met name – de grote kantoren, die bereid waren het leven van het Nijmeegse notariële talent aanzienlijk te veraangenamen. Maar ook de colleges waren geen straf en hadden – met dank aan (veelal) oud-Nota Bene-(ere)leden als Martin-Jan, Freek, Bernard, Wouter, Lucienne, Hubert-Jan en Sebastiaan – veel weg van korte cabaretvoorstellingen, waarbij de humor nog wat minder ‘woke’, maar wel heel geestig was (zelfs in de ogen van het overwegend vrouwelijke publiek in de collegezalen dat daarbij geregeld mikpunt was). Met een natuurlijke kruisbestuiving tot gevolg: de colleges werden goed bezocht door de studenten en de borrels, vergaderingen en studiereizen door de docenten.

 

Met dank aan de ondernemersgeest van Suzanne werd in ons bestuursjaar de kas rijkelijk gespekt en konden we een mooi statement maken. Waar eerder studiereizen binnen de grenzen van Europa bleven, vlogen wij voor een week naar New York. Ik denk met veel plezier terug aan de kantoorbezoeken die – gegeven de kleine behuizing – al snel uitmondden in bijzondere tripjes met stretched Hummers, NBA-wedstrijden, met wijn overgoten diners en chique cocktail bars. Een schril contrast met de ballentent waar we sliepen. Maar goed, de toon was gezet en een jaar later vlogen we naar Curaçao, een bestemming die niet alleen de leden, maar ook de nodige docenten als muziek in de oren klonk. Een fantastische reis met briljante herinneringen aan het beachvolleybal-toernooi c.q. happy hour bij Jan Thiel Beach (zie ook de eerdere bijdrage van Joost en Koen), de avonden bij de Nachtwacht (a.k.a. de Nachtegaal), de hilarische boottocht met Hubert-Jan en het diner met Freek bij Kura Hulanda!

In het laatste jaar als lid en student ging de reis naar Wenen. Wat dichterbij huis, maar dus met wat meer budget voor luxe en als voordeel dat de notariële sectie wat eenvoudiger en completer kon aansluiten. En met succes: Freek, Bernard, Wouter, Lucienne en Hubert-Jan sloten allemaal aan. Met briljante herinneringen aan Hotel Sacher, de oefenwedstrijd Nederland-Oostenrijk en het prosecco-ontbijt in het Museumsviertel. Het werd een briljante afscheidsreis en een – tot verbazing van de docenten – ‘passende’ voorbereiding op het afstuderen dat een kleine week later op het programma stond, toen Jan-Joris, Niels en ik in de Aula onze scripties verdedigden en het Nijmeegse studentenleven afsloten met een topfeestje bij (wijlen) de Karssenboom! Out with a bang! Met dank aan onze mooie vereniging en de vriendschappen die daaruit voort zijn gevloeid!


OLAHW- juli 2023
05jul

OLAHW- juli 2023

Waarde lezer, Onlangs was ik op een mooie lentedag na lange tijd weer eens in Nijmegen; dit keer voor een kantoorbezoek. Terwijl ik van...

OLAHW- februari 2023
01mrt

OLAHW- februari 2023

Waarde lezer, Ik weet nog goed dat deze rubriek tijdens een willekeurige bestuursvergadering werd bedacht door mijn medebestuursleden....

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren