Oud-leden aan het woord

OLAHW- februari 2023

Waarde lezer,

Ik weet nog goed dat deze rubriek tijdens een willekeurige bestuursvergadering werd bedacht door mijn medebestuursleden. We hadden zeker niet gedacht dat deze rubriek 5 jaar later nog steeds doorloopt en dat we ondertussen zelf gevraagd zouden worden om een stukje te schrijven. Mooi om te zien!

Na een min of meer verloren (‘studie’)jaar in Maastricht kwam ik in 2014 in het mooie Nimma wonen en ben daar ook niet meer weggegaan. In het eerste studiejaar heb ik gelijk gekozen voor notarieel recht. De gevleugelde woorden van prof. F. Schols “Recht, van de wieg tot het graf” klinken nog altijd na. Ik maakte vrij snel kennis met Nota Bene en daar heb ik nooit spijt van gehad. Na ‘functies’ als padel en commissielid, heb ik in het verenigingsjaar 2017-2018 de functie van quaestor vervuld.

Over de tijd bij Nota Bene kan ik een boek volschrijven. De studiereizen (naar o.a. Marokko, Singapore, Shanghai), het jaarlijkse congres, de vele activiteiten, maandelijkse borrels bij Royal (of is het Royaal?) en afterparty’s bij de Malle, het is eigenlijk te veel om op te noemen. En dan heb ik het nog niet eens over de ALV’s, en de tactische voorbesprekingen met de heren van de H306, J. Renting en Streutgers. Overigens ben ik slechts één uur na laatstgenoemde afgestudeerd en word daar nog regelmatig aan herinnerd.

Inmiddels ben ik al enkele jaren werkzaam als advocaat familie- en erfrecht bij Hekkelman Advocaten. Dat was (en is?) geen voor de hand liggende keuze, maar ik verzeker u dat u met de studie notarieel recht (eventueel aangevuld met fiscaal recht) ook zeker binnen de advocatuur aan de slag kunt. De studie notarieel recht is immers geen opleiding tot notaris.

Al met al heeft het lidmaatschap bij Nota Bene mij veel gebracht. Ik kan elke nieuwe notariële student van harte aanbevelen om lid te worden, en om te genieten van de studententijd. Eenmaal afgestudeerd kunt u niet meer terug! Behalve eens per jaar op een reünistenborrel… Ik zie u dan vast!

Tenslotte nog een shout-out aan rally-team BARP; koempel mw. Van Rooij, mw. Kristen en de heer (mr. mr.) Martens.

Met notariële en advocatuurlijke groet,

 


OLAHW-april 2023
01apr

OLAHW-april 2023

Waarde leden en reünisten der N.S.V. Nota Bene,   Met veel plezier geef ik gehoor aan het verzoek van het bestuur om wat mooie...

OLAHW- januari 2023
04jan

OLAHW- januari 2023

Waarde lezer, Een kleine vijftien jaar geleden alweer startte mijn studententijd in Nijmegen. Een avontuur dat in 2014 eindigde en...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren