Oud-leden aan het woord

OLAHW- januari 2023

Waarde lezer,

Een kleine vijftien jaar geleden alweer startte mijn studententijd in Nijmegen. Een avontuur dat in 2014 eindigde en waaraan ik naast een dubbele bul vooral veel mooie herinneringen heb overgehouden. Ik was dan ook vereerd en graag bereid om een bijdrage te schrijven voor deze rubriek.

Direct bij aanvang van mijn studie ben ik lid geworden van Nota Bene. Aanvankelijk was ik vooral druk met alle activiteiten, van het LNSF – waar ik met mijn aanwezigheid bij zeven achtereenvolgende edities waarschijnlijk recordhouder ben – tot een studiereis naar Dubai. Maar zeker ook de maandelijkse borrels op de woensdag, waarna we steevast (letterlijk en figuurlijk) naar de Malle gingen. Aan het einde van mijn tweede jaar werd ik gevraagd als assessor voor het bestuur van de vereniging. Dat werd een geweldige periode waarin ik veel lol heb gehad met mijn medebestuursleden en uiteraard ook het nodige heb geleerd. Bijvoorbeeld hoe je zoveel mogelijk plezier haalt uit iedere euro sponsorgeld, een ALV overleeft die tot na het ochtendgloren duurt of artikelen voor de NBF schrijft met dubieuze titels als “Twee pantoffels, vijf bleke neusjes en een gouden mossel”. Later heb ik nog het LNSH en LNSC mogen organiseren.

Aan het einde van mijn studententijd ben ik gaan nadenken of ik het notariaat in wilde, de fiscaliteit of toch iets anders zou gaan doen. Alsof het zo had moeten zijn kwam in die periode Clavis op mijn pad. Inmiddels werk ik acht jaar bij deze vermogensbeheerder en multi-family office in ’s-Hertogenbosch. Met veel plezier, door de fijne cultuur, het hechte team en de grote variatie in werkzaamheden. Voor onze cliënten, veelal zeer vermogende families, ben ik “huisarts” bij fiscaal-juridische vragen. Ik begeleid hen bij (her)structureringen, bijzondere transacties en op het gebied van family governance. Dit doe ik samen met fiscalisten, juristen en bankiers in binnen- en buitenland. Daarnaast heb ik vanuit mijn interne legal counsel rol onder meer te maken met (vergunning)trajecten bij de AFM en DNB.

De studenten die dit lezen zou ik twee dingen willen meegeven. Maak tijd voor nevenactiviteiten, die zijn niet alleen leuk maar ook erg waardevol voor je ontwikkeling. En kijk eens verder dan het notariaat, met je studie kun je veel meer kanten op.


OLAHW- februari 2023
01mrt

OLAHW- februari 2023

Waarde lezer, Ik weet nog goed dat deze rubriek tijdens een willekeurige bestuursvergadering werd bedacht door mijn medebestuursleden....

OLAHW- december 2022
07dec

OLAHW- december 2022

Beste Lezer, Al velen gingen mij voor en reflecteerden op eigen ervaringen met Nota Bene en studietijd. Ik stam nog uit de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren