Oud-leden aan het woord

OLAHW- januari 2022

Waarde lezer,

Wat een eer om een stukje te mogen schrijven over mijn studententijd, en in het bijzonder mijn tijd als lid bij N.S.V. Nota Bene. Vier maanden geleden heb ik pas afscheid genomen van mijn studententijd, maar inmiddels ben ik al helemaal geïntegreerd in het werkende leven als kandidaat-notaris bij Dirkzwager. Ik neem u even mee naar het begin van mijn studententijd, september 2014. Ik ben begonnen met de studie rechtsgeleerdheid. Na een mooi introductiepraatje van de heer F. Schols over het notariële recht (alhoewel ik eerlijk moet bekennen dat ik voornamelijk werd overgehaald door het feit dat het publiekrechtelijke tweede jaar van rechtsgeleerdheid niet voorkwam in de notariële studie), ben ik na mijn eerste jaar overgestapt naar notarieel recht.

Pas in 2017 werd ik lid van Nota Bene, omdat ik besefte dat ik toch graag wat medestudenten bij mijn studie wilde leren kennen en wellicht dat ik dan wel de moeite nam om alle colleges bij te wonen (zoals u ziet was het geen wonder dat ik 5 jaar deed over mijn bachelor). Ik moet eerlijk bekennen dat de drempel toch hoog was om alleen, zonder iemand te kennen, naar een kennismakingsactiviteit en de inauguratie te gaan. Het waren de leuke leden en het warme welkom van het bestuur dat mij overhaalde om toch lid te worden en dat was het begin van een prachtige studententijd bij Nota Bene.

Als actief lid was ik vaak te vinden op de vele gratis borrels, ALV’s en andere informele activiteiten die werden georganiseerd, met als hoogtepunt de studiereis naar Shanghai. Daarnaast probeerde ik bij te dragen aan de vereniging door mij in te zetten in verschillende commissies, wat vooral heel leerzaam en gezellig was. Kortom, lid zijn bij Nota Bene was een verrijking van mijn studententijd waar ik waardevolle vriendschappen aan heb overgehouden. Mijn advies aan u is dan ook om gebruik te maken van alles wat Nota Bene u kan bieden. Leer leden kennen op de vele informele activiteiten, maar onderschat niet het belang van de formele activiteiten. Kantoorbezoeken, het congres en het symposium zijn allemaal manieren om kantoren, en jouw mogelijk toekomstige werkgever, te leren kennen en te zien wat bij jou past. Het is cliché maar waar: de studententijd is de tijd van uw leven. Ik hoop dat u, net als ik, een fantastische tijd beleeft bij Nota Bene!

Met notariële groet,


OLAHW- februari 2022
02feb

OLAHW- februari 2022

Toen ik gevraagd werd als reünist een stukje te schrijven heb ik meteen ja gezegd. Ik heb goede herinneringen aan mijn Nijmeegse tijd en...

OLAHW- december 2021
01dec

OLAHW- december 2021

Toen ik in 1986 begon met de Notariële Studierichting, was ik van plan me niet anders te gedragen dan in de twee daarvoor liggende...

Onze sponsoren