Oud-leden aan het woord

OLAHW- februari 2019

Enkele weken geleden ontving ik het verzoek om een bijdrage te leveren aan deze rubriek.
Op dat moment was ik toevallig op wintersport met enkele andere oud-leden. Mannen die ik heb leren kennen tijdens een van de vele activiteiten georganiseerd door onze prachtige vereniging of één van haar zusterverenigingen.

Zelf ben ik in 2008 begonnen met de studie notarieel recht en meteen lid geworden van N.S.V. Nota Bene. Uiteindelijk afgestudeerd met de master Notarieel en Fiscaal Recht en inmiddels al drie en een half jaar werkzaam als kandidaat-notaris Onroerend Goed (en sinds kort ook Ondernemingsrecht) bij Pigmans Ras Janssen Notarissen in Eindhoven, welk kantoor is aangesloten bij de NICO-kantoren.

In 2008 vonden de ALV’s nog plaats in café Vivaldi aan de Waalkade en de eerste ALV zal ik ook nooit meer vergeten, aangezien we midden in de nacht nog niet klaar waren. Hier is de basis gelegd voor mijn studietijd, waarin Nota Bene de rode draad was (en de tijdstippen ook vaak na middernacht lagen). Enkele jaren later mocht ik plaatsnemen in het 52e bestuur als Assessor met als hoogtepunt het geweldige LNSH in Nijmegen en de studiereis naar Rome. Een jaar waarin ik erg veel geleerd heb.

Tijdens mijn tijd bij Nota Bene heb ik vooral veel mensen leren kennen. Niet alleen in Nijmegen, maar ook ver daarbuiten. Dat wij met enkele oud-leden op vakantie gaan had ik al aangehaald, maar ook hier in Nederland kom ik nog veel oud-leden tegen. Ook van onze zusterverenigingen.

Wat ik aan u wil meegeven is dat deze relaties/vriendschappen mij iedere dag nog enorm veel plezier opleveren. Of ik op vakantie ben, op mijn werk, op een evenement of op een congres van de KNB. Overal kom ik mensen tegen die mijn studietijd en daarmee mijzelf als persoon hebben gevormd.

Ik wens u allen succes met het verloop van uw studie en vergeet niet het nuttige met het aangename te combineren, zoals professor Schols het zo mooi kan zeggen.


OLAHW- maart 2019
18mrt

OLAHW- maart 2019

Het notariële studentenglas is nog steeds vol Na zo’n heerlijke dag als afgelopen donderdag in het concertgebouw de ´Vereeniging´ is het...

OLAHW- januari 2019
22jan

OLAHW- januari 2019

Op 10 augustus 2013 kreeg ik van mijn mentormama een mailtje waarin ze vroeg of ik al een slaapplek had geregeld, mijn sportkleren had...

Onze sponsoren